Loading...
Menu

Οι μαθητές του ΙΒ γιορτάζουν την πολυπολισμικότητα

 

O IΒΟ (International Baccalaureate Organization) επιδιώκει να διαμορφώσει νέους μορφωμένους, με ερευνητικό πνεύμα, που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και πιο ειρηνικού κόσμου.

Κάθε χρόνο, ο ΙΒΟ καλεί  τα σχολεία να ασχοληθούν με ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της  ευαισθησίας, της κατανόησης  και της ενεργού συμμετοχής σε θέματα που αφορούν στον πλανήτη. Το 2012 η πρόσκληση αφορούσε την πολυπολιτισμικότητα και είχε στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ πολιτισμών και λαών. Οι μαθητές και μαθήτριες του ΙΒ  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση οργανώνοντας την 31η Μαΐου 2012 τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Πολιτισμικής Πολυμορφίας (cultural diversity).  Ομάδες μαθητών και μαθητριών παρουσίασαν δρώμενα με μουσική, χορό, πολεμικές τέχνες και λογοτεχνικά έργα από διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλοι μαθητές και μαθήτριες ανέπτυξαν την αξία της πολιτισμικής πολυμορφίας μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, τη σχέση πολιτισμικής ποικιλίας και ανθρώπινης ψυχολογίας αλλά και την προσέγγιση στην ομορφιά και στα μαθηματικά διαφορετικών πολιτισμών.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead